Mare Digitale

digital creative

ChangeMagazine.nl

Voor ChangeMagazine.nl, een online magazine van Synergos Communicatie, was ik van 2010 – 2017 project- en contentmanager. De kennis en ervaring over klimaatverandering, zowel het aanpassen aan als voorkomen van, neemt toe. Change Magazine wil hiervoor een betrouwbaar informatiepunt zijn en brengt de kennis en ervaring op een toegankelijke wijze.

Change Magazine is een online magazine over klimaatverandering en duurzame ontwikkeling. Klimaatverandering raakt aan diverse thema’s: het weer, water, groen wonen, voedsel, energie, vervoer en natuur. Change Magazine bericht hierover, met kennis als uitgangspunt.

change-magazine
Categoriepagina ‘Klimaat algemeen’

Mijn project- en contentmanagement hield in:

  • het opstellen en uitvoeren van een contentstrategie. Speerpunt: een balans in de onderwerpen die rond klimaatverandering spelen;
  • het interviewen van wetenschappers en klimaatprofessionals en schrijven van artikelen (wetenschappelijke kennis en praktijkervaring toegankelijk maken);
  • het aansturen en briefen van collega-redacteuren, studentschrijvers en freelance journalisten, deze content redigeren en publiceren;
  • het zoeken naar geschikt beeldmateriaal en beeldredactie verzorgen;
  • het verzorgen van content voor de nieuwsbrief, deze plannen en versturen;
  • het verspreiden van de content via social media als Twitter en Facebook;
  • het verzorgen van content van en voor derden (uitwisseling van content met andere media en publiceren van sponsored content in een deels redactionele opmaak).

Daarnaast nam ik ook webdevelopment voor rekening: ik voerde technische veranderingen en verbeteringen aan de website door. Ik bedacht en ontwikkelde nieuwe concepten, waaronder een digitaal magazine en themasites (zie verder hieronder).

Van 2010 tot midden 2017 werkte ik voor Change Magazine, eerst als webredacteur, vanaf 2013 ook als eindredacteur en content- en projectmanager. Voor de papieren uitgaves van 2010 – 2012 verzorgde ik de koppeling tussen papier en online, door links in het magazine te (laten) verwerken en extra content online te plaatsen. Vanaf 2013 is Change Magazine geheel een online magazine geworden.

Lees ook mijn geschreven artikelen voor ChangeMagazine.nl →

Uitbreidingen van de website

Themasite Dutch Caribbean

dutch-caribbean
Themasite Dutch Caribbean

De Caribische eilanden Bonaire, St. Eustatius (Statia) en Saba zijn sinds 10-10-2010 bijzondere gemeenten van Nederland. Voor ChangeMagazine.nl maakte en onderhield ik van midden 2013 tot midden 2017 de themasite ChangeMagazine.nl goes Dutch Caribbean, waarop Change Magazine bericht over klimaatverandering, duurzaamheid, duurzame ontwikkeling, natuur en aanverwante onderwerpen op de Nederlands Caribische eilanden.

Redesign website

In april 2013 heb ik de grafische vormgeving aangepast, om de website iets moderner te maken. Daarbij is de website nu ook op smartphone en tablet goed te bekijken.

E-zine

Het eerste e-magazine van Change Magazine verscheen op 17 september 2012. Dit nummer gaat over elektrisch rijden en dan met name wat een gebruiker in de praktijk tegenkomt. Voor dit nummer heb ik de artikelen geschreven, het ontwerp en de techniek van het e-zine verzorgd.

Themapagina Biodiversiteit op de BES-eilanden

Met daarop een overzicht van (bewerkte) artikelen en aanvullende informatie bij het tijdschrift, waaronder kort nieuws, weblinks & video’s. Deze themapagina is in 2013 opgegaan in de themasite ChangeMagazine.nl goes Dutch Caribbean.

Website Delta Times

Een website gebaseerd op die van Change Magazine voor het tijdschrift ‘Deltas in Times of Climate Change’. www.deltatimes.org