Mare Digitale

digital creative

Topkatten

Topkatten spreekt kattentaal: leer je kat te begrijpen, houd haar gezondheid in de gaten, welke band hebben mens en kat en hoe gaat het in huis? Topkatten.nl geeft informatie, entertainment en nieuws over katten op één plek. Het is mijn professionele website over katten en staat sinds april 2010 online. Voor de website doe ik alle werkzaamheden zelf: van het opzetten van een grafisch ontwerp tot de techniek, van schrijven van artikelen tot het inzetten van social media.

Doelgroep: alle kattenliefhebbers

Topkatten richt zich op alle kattenliefhebbers op internet, zowel met als zonder kat thuis. De focus ligt echter op het houden van katten en het samenwonen met katten. De kat in huis en haar welzijn staat centraal.

De functie van de website voor de doelgroep is drieledig: informatie over katten vinden (met gedrag en gezondheid als belangrijkste onderwerpen), entertainment over katten vinden (plezier beleven aan katten en de lifestyle van kattenliefhebbers) en nieuws over katten en wilde katachtigen lezen.

Structuur van Topkatten

Voor de drie functies heb ik de website in vier pijlers verdeeld:
• Nieuws – actualiteiten over (huis)katten en wilde katachtigen;
• Handboek – informatieve artikelen over katten: van wilde katten tot kittens, van eeen gezellig huis tot ziektes. Begrijpen, helpen en een innige band staan voorop!
• Lifestyle – lifestyle artikelen over de manier van leven met een kat en de levensstijl van katten. Ontspannen, uitleven en plezier voor twee!
• Digitaal – de kat op internet en op de computer, met links naar websites over katten en downloads. Je kat op het toetsenbord: hint voor digitaal vermaak!

Vormgeving en Content Management Systeem

Bekijk Topkatten.nl voor de vormgeving. Deze grafische vormgeving heb ik zelf samengesteld in Photoshop, inclusief kleurkeuze en huisstijl. Daarna heb ik de psd-bestanden in html- en cssbestanden omgezet.

Topkatten draait op het blogsysteem WordPress, dat ik voor deze website als Content Management Systeem gebruik. De eerder genoemde html- en css-bestanden heb ik zelf omgezet als thema voor WordPress.

Fotobron