Mare Digitale

digital creative

De broeikasgasuitstoot van het internet

Het is mijn werk, ik ben ermee vergroeid, het levert zoveel nieuwe kennis en inspiratie op … maar spijtig genoeg zorgt het internet ook voor veel broeikasgasuitstoot. In een infographic schetst Kualo (een Amerikaans internetbureau) de invloed van internet op het milieu. Ze geven gelukkig ook aan wat je kunt doen om de CO2-uitstoot van je devices te verminderen!

The Environmental Impact of the Internet – An Infographic by Kualo.

Lees ook: Wat is duurzamer: papieren of digitale media? Dat ligt er maar net aan. Wordt er tijdens de productie groene of grijze stroom gebruikt? En tijdens het gebruik van de consument zelf, welke stroom dan? Hoe zit het productieproces verder in elkaar, worden er veel grondstoffen gerecycled? Zowel papieren als digitale media kunnen daardoor duurzaam zijn.