Mare Digitale

digital creative

Wel eens moeite om een kleur op een mooie manier in één woord te vangen? In het Engels zul je daar, dankzij een kleurwoordenboek van schrijver Ingrid Sundberg, geen last meer van hebben. Haar woordenboek bestaat uit tabellen met kleuren en kleurnamen.

De motivatie voor haar kleurwoordenboek? Er was geen officiële kleurengids, en dit is iets wat ze voor zichzelf maakte. “Ik leerde dat we allemaal verschillende associaties met kleurwoorden hebben. Bijvoorbeeld saffier is een lichtblauw voor mij (omdat dat de kleur van het saffier op mijn verlovingsring is), maar een saffier kan ook erg donkerblauw zijn.” Ze denkt dan ook dat er geen officieel kleurwoordenboek kan bestaan, omdat kleuren en associaties subjectief zijn. Ingrid is schrijver en de kleuren helpen haar om haar werk levendig te houden. Ook haar bloglezers gebruiken het woordenboek, getuige reacties onder het woordenboek.