Mare Digitale

digital creative

Over Mare Digitale

Daniëlle van Gils - Mare DigitaleHi, ik ben Daniëlle van Gils, digital creative, communicatiemanager en eindredacteur.

Ik produceer creatieve content en digitale communicatiemiddelen om een boodschap helder over te brengen.

Het uitdagende aan digitale communicatie is de kruising van journalistiek, redactie, user experience, grafisch design, marketing en IT. Mijn dagelijkse werkzaamheden vormen een combinatie van tekstschrijven, eindredactie, webdesign en -development en soms een vleugje digitale marketing.

Als communicatiemanager (digitaal) bedenk en produceer ik content en digitale communicatiemiddelen. Zo schrijf ik teksten en ontwikkel ik websites. Naast gevoel voor de doelgroep gebruik ik statistieken van website en social media om content bij de bezoekers aan te laten sluiten. Ik heb ruime ervaring met HTML5, CSS3, en diverse CMS’en, met specifiek meer kennis van WordPress. Daarnaast hou ik me graag op de hoogte van trends en kennis op mijn vakgebieden, en op het gebied van user experience en online marketing. Lees meer over mijn vaardigheden in mijn cv →

Profiel

Creatieve doorzetter, werkt gefocust aan een kwalitatief product. Geduldig. Sterk met taal. Nauwkeurig. Leergierig. Behulpzaam. Praktisch. Teamplayer.

seinwezenHet Seinwezen

Mijn werk

Op dit moment werk ik als communicatiemanager en eindredacteur bij Synergos Communicatie. De nadruk van mijn werk ligt op digitale communicatie en contentmanagement; zo ben ik onder meer project- en contentmanager van Change Magazine. Samen met mijn collega’s help ik organisaties hun boodschap over klimaatverandering en sociaal ondernemen voor het voetlicht te brengen. We werken in een verduurzaamd voormalig NS-pand, het Seinwezen, in Haarlem.

Naast digitaal zijn boeken mijn tweede ‘eerste liefde’. Ik begon mijn carrière op de redactie van een boekenuitgeverij. Daardoor heb ik ook ervaring met redactie en productie voor boeken en tijdschriften. Meer over mijn kennis en ervaring in mijn cv →

weerspiegeling
Op een andere manier ernaar kijken
Foto: David Marcu

De kernwaarden van mijn werk

Creativiteit

Creativiteit vormt een belangrijk onderdeel van mijn werk. Het geeft me energie om een tekst in een specifieke stijl te schrijven of om creatief nieuwe artikelonderwerpen te bedenken. Ik ontwikkel ook graag nieuwe concepten, werk ze uit tot prototypes en kijk of ze aan slaan. Op mijn bureau ligt altijd wel wat; inspiratiebronnen moeten binnen handbereik zijn!

Plannen & coördineren

Ik plan graag 🙂 Ik houd ervan om met een team op tijd een goed resultaat te leveren. Ik werk secuur zonder het tijdsaspect te verliezen. In het begin van een plan pak ik flink aan om vervolgens flexibel op veranderende omstandigheden in te spelen. Coördineren betekent voor mij ook strategisch werken: waarheen, waartoe, waarvoor?

Blijven leren

Een nieuwsgierige redacteur is nooit uitgeleerd! Ik houd mijn leergierigheid tevreden door nieuwe kennis op te doen met research of een interview voor een artikel, op een ander vakgebied dan het mijne. En ook mijn vakgebied van digitale communicatie staat nooit stil, met digitale innovaties en elkaar snel opvolgende (web)trends.

De gedachte achter ‘Mare Digitale’

in-beweging
Altijd in beweging
Foto: Andy Fitzsimon

“Zonnestralen schitteren als regendruppels op het door de wind golvende water. De kleine golven nemen mijn gedachten mee, steeds verder en verder uit de kust, tot op open zee. Een eindeloos uitzicht. Het zijn gedachten die zich als druppels vrijuit in een grote stroom laten meevoeren.”

Mare Digitale is mijn website, blog (journal) en experimenteerruimte (lab). Het zijn golven van mijn gedachten op een oneindige zee, een zee van digitale mogelijkheden voor communicatie.

Mijn Journal gaat vooral over digitaal: webcontent, webdesign, webdevelopment, wordpress en digitale marketing. Maar soms drijven mijn gedachten verder af, de open zee op; zo schrijf ik ook onder meer over productiviteit, creativiteit, boeken, klimaatverandering, natuur, sterrenkunde, en Parijs 🙂

Mijn Lab vormt een werkruimte voor nieuwe ideeën en prototypes waar ik aan sleutel. Het is een plek waar ik tests draai en nieuwe ontwikkelingen aan anderen kan laten zien.

Foto’s