Mare Digitale

digital creative

Opvallend, WPWebwords,

02 dec 2014;

Op mijn DIY-pinterest November Style merkte ik dat het tijd was voor opruimen. Vooral (verborgen) borden met “maaklijst inspiratie” en “wishlist inspiratie” stroomden over, maar ook de hoeveelheid tassen op de Sewing DIY borden. Tijd om de bezem er doorheen te halen!

7 Tips om je Pinterest borden op te ruimen:

1) Alfabetiseer

Zet alle borden op alfabet. Scheelt een hoop zoekwerk naar een specifieke bord!

2) Categoriseer

Categoriseer de borden. Bij mijn DIY-pinterest November Style heb ik meerdere borden in de categorie sewing, die eigen borden als sewing // bags en sewing // dresses krijgen. Zo staan ze ook gealfabetiseerd bij elkaar.

3) Verdun en verwijder

In verloop van tijd groeien sommige borden uit hun jas en kunnen ze wel wat verdunning gebruiken. En de ‘pin-it-button’ gebruik ik voor sommige borden net iets te vaak… Verwijder pins die je niet meer aanspreken of die voor een specifiek project nodig waren en dat nu niet meer zijn.

Ook verwijderen: dubbele pins! In het begin van het pinnen maakte ik makkelijk een dubbele pin, want ik wist niet meer of ik het al had gepind. Gelukkig heeft Pinterest daar nu een trucje voor: een geel balkje met een “pssst, het lijkt dat je deze al gepind hebt”. Like 🙂

Persoonlijk verwijder ik zo nu en dan pins van producten op Etsy die uitverkocht zijn. Laatst verwijderde ik ook op alle DIY-borden dingen die niet zelf te maken zijn of niet op Etsy/handgemaakte sites staan.

4) Maak een stekje

Groeit een bord uit de jas, maar zijn alle pins nog relevant en aantrekkelijk voor je? Zie het bord dan als een plant waar je een stekje van maakt. Zo heb ik een tweede haakbord gemaakt, met alleen maar gehaakte katten.

Het tegenovergestelde kan ook: is een bord wel erg klein, met maar 1 of 2 pins? Misschien vallen de pins inmiddels beter onder een ander bord, en wijzig je de naam van het andere bord met de naam van het verwijderde bord.

5) Bewerk cover

Bekijk de covers van je borden kritisch. Heerlijk om zo eens in de tijd een bord door te scrollen en de allermooiste, meest inspirerende of creatiefste pin op de voorkant van het bord te zetten!

6) Voeg tags toe

Voeg net als bij twitter sleutelwoorden met een # toe. Op die manier kun je zelf snel pins van verschillende borden maar van hetzelfde sleutelwoord terugvinden, én kunnen anderen je pin sneller op het sleutelwoord vinden.

7) Check de bron

Aan deze maak ik me ook schuldig: repinnen zonder naar de bron te kijken. Soms bestaat een pin alleen uit een afbeelding en zijn de bron en de maker nergens uit af te leiden. Leuker is het om de originele bron (ook van dat Tumblr-plaatje!) te vinden (soms echt speuren) en credit te geven where credit is due.

Mijn DIY-pinterest is nog niet helemaal opgeruimd, maar een voorlopig resultaat is te zien op Pinterest

Fotobron