Mare Digitale

digital creative

Duurzaamheid, Opvallend,

27 jan 2015;

Werken in monumentaal, industrieel én duurzaam erfgoed; het is mogelijk. Het Seinwezen in Haarlem, het pand waarin ik werk, is genomineerd voor de Groene Mug Bokaal, een Haarlemse duurzaamheidsprijs. Deze voormalige spoorloods uit 1914 is in 2011 omgetoverd tot een groen, multifunctioneel gebouw.

Help het Seinwezen mee aan de bokaal door te stemmen op degroenemug.nl!

Plek voor de toekomst

Alles is zo duurzaam mogelijk: materialen zijn hergebruikt, het energieverbruik is laag door onder meer isolatie en het platte dak is een groen dak. Zelf opwekken van energie, door plaatsing van zonnepanelen dit jaar, maakt de energiecirkel rond. Maar duurzaamheid is voor het Seinwezen ook sociale duurzaamheid: zorg in en voor de buurt, wijkinitiatieven, nieuwe werkplekken en cocreatie. Het prachtige industriële pand is een plek voor de toekomst!

Om alle genomineerden van de Groene Mug Bokaal in het zonlicht te zetten, interviewde de Groene Mug Baud Schoenmaeckers, directeur en mede-initiatiefnemer van de verduurzaming. Wat drijft hem duurzaam te ondernemen? “Omdat het leuk is, omdat ik erin geloof, omdat het een ‘tweede natuur’ is en omdat ik ervan overtuigd ben dat deze manier de enige goede manier is. Om heel veel redenen die te maken hebben met milieu, natuur, klimaat, energie, lokale economie, sociale ontwikkelingen – de samenleving anno 2015 en verder.”

Voor Baud en zijn team is de nominatie een teken van waardering, bevestiging en stimulans om zo door te gaan. Nu nog die bokaal winnen! Stemmen kan nog tot en met vrijdag 6 februari!

Foto: Seinwezen/Hans Peter Föllmi