Mare Digitale

digital creative

Opvallend,

16 jun 2015;

#, #

Geen wifi, ineens paniek op kantoor! Hoe kun je verder werken? Een internetverbinding is vaak een eerste werkbehoefte om je werk te kunnen doen. Maar gelukkig zijn er ook mogelijkheden om zonder internet en wifi verder te werken.

1. Ga opruimen of organiseren

Op de meeste bureaus liggen wel lijstjes, post-its of notitieboeken verspreid. Even geen wifi geeft je de tijd om dit te organiseren. Ook papieren van diverse projecten, lades waar je al een tijd niet in hebt gekeken of een doos met nog te archiveren papieren geven je wat om handen tijdens de internet-uitval.

2. Schoon je computer

Is de foto op je bureaublad door alle iconen niet meer zichtbaar? Gebruik de offline tijd om je bestanden te organiseren en in mappen te zetten. Verwijder wat je niet meer nodig hebt!

3. Plan de volgende dag of volgende week

Even een ‘verplichte’ pauze nemen om je todo-lijst bij te werken, of je projectenlijst. Neem een kijkje in je agenda om ‘vrije’ delen te spotten en de week te plannen.

4. Rapporten of andere documenten lezen

Of presentaties waar je nog door heen moet, teksten om na te kijken of om commentaar op te leveren. Ze liggen al een tijdje op je bureau om ‘ooit’ gelezen te worden. Het komt er alleen nooit van. Lees ze tijdens de wifi-loze periode!

5. Teksten, artikelen of blogposts schrijven

In mijn Evernote staan altijd ideeën klaar voor artikelen of blogposts. Het is vaak niet meer dan een klein opzetje. Juist dit soort aanzetjes zijn handig om verder te werken – alleen je computer is nodig, geen wifi!

6. Schrijf alvast concept-emails, om later te versturen

Er staan vast emails in je inbox waar je nog ‘iets’ mee moet, of waar nog op geantwoord moet worden. Wifi belet je om emails te versturen, maar niet om alvast concepten te schrijven. Is het internet er weer, dan heb je een deel van je inbox verslagen!

Help, ik kan niet (meer) verder!

Een laatste redmiddel: je telefoon met 3G/4G-verbinding gebruiken als wifi-hotspot. Het is echt een laatste middel; je dataverbruik stijgt er enorm door. Maar voor internet alles, het is een eerste werkbehoefte 😉

Stappenplannen om je mobiel als wifi hotspot in te stellen:
Android
iPhone
Windows Phone

Succes met je werk!

Psstt… bekijk je dit nu via wifi? Doe er nu je voordeel mee voor als het internet uitvalt:

Bronnen

Het idee voor deze blogpost kwam tijdens de stroomuitval in Noord-Holland eind maart. Er was geen gelukkig geen paniek op kantoor, maar wel meteen een stemming ‘wat gaan we nu doen?’. Een deel van de tips komt daaruit voort 🙂 Bij Mashable vond ik nog drie nieuwe tips die tijdens de stroomuitval niet op kantoor voorbij kwamen.

Foto: Josh Zakary