Mare Digitale

digital creative

Creatief, Opvallend,

14 jul 2015;

Een todo-lijst, ik vind het geweldig. Het helpt dingen uit mijn hoofd te krijgen, en op een later tijdstip er vol aan of voor te werken.

Maar toch, naast alle voordelen zijn er ook nadelen aan een todo-lijst…

Voordelen

Ik voel me georganiseerd in mijn werk

Omdat ik op één dag met meerdere projecten, soms wel 6 of 7, bezig ben, kan het werk overweldigend zijn. Een todo-lijst helpt alles te organiseren, waardoor ik efficiënt met het werk om kan gaan.

Een gemotiveerde, vliegende start

Aan het einde van de werkdag zet ik mijn todo-lijst voor de volgende dag klaar. Zo hoef ik ’s ochtends niet na te denken over wát ik ga doen, maar ga ik meteen aan de slag. Een goede start van de dag! En dat motiveert voor de rest van de dag 🙂

Dingen afstrepen

Geweldig gevoel! En ik weet dan ook dat ik voor die dag niets vergeten ben; ik kan de werkdag goed afsluiten.

Nadelen

Overdosis

Omdat het zo lekker werkt, plemp ik mijn dagen vol met todo’s voor projecten. Het heeft tijd nodig om goed in te schatten hoe lang iets duurt en hoeveel ik dan op één dag kan doen.

Overweldigend

Dat gemotiveerde in de ochtend kan ook overweldigend zijn. Zeker als het een ochtend is waarin alles lijkt tegen te zitten (fietsen door de regen, drukte in de trein of veel vertraging) vraag ik me af hoe ik het allemaal voor elkaar moet krijgen. Het beste om te doen: gewoon beginnen. Niet nadenken over het werk, maar doen, poetsen, aanpakken die lijst. De lijst wordt vanzelf kleiner. En niet bij alle items is het even erg als het morgen of overmorgen gedaan wordt.

Overwerk ligt op de loer

Zeker met langlopende projecten hoeft niet alles altijd vandaag af, ook al staat het op het todo-lijstje. Het is soms moeilijk te zien wat ik al gedaan heb; dat wat nog gedaan moet worden heeft altijd de overhand.