Mare Digitale

digital creative

Een echte WordPress hersenkraker: shortcodes waar WordPress automatisch <br /> en </p> in zet. Wat er vervolgens voor zorgt dat afbeeldingen met een float niet netjes zijn uitgelijnd met de tekst ernaast… Zucht. Voor een website die ik nu aan het ontwikkelen ben, is de hersenkraker weer terug. Waar ik een vorige keer er nog om heen kon werken, kon dat nu echt niet. Dus was Google weer mijn beste vriend!

Ook nog een ander punt: ‘zomaar’ de automatisch p-tags van WordPress helemaal uitschakelen, is geen optie. In deze nieuwe website staat de lopende tekst in een shortcode, en daar moeten toch echt paragrafen in.

De oplossing

De prioriteit van wpautop instellen, zodat het pas van kracht is ná de shortcode, in plaats van ervoor. De code voor je functions.php:

Maar nu is er geen enkele p- of br-tag in je shortcode. Dat krijg je terug door in de shortcode de wpautop weer terug te zetten, zoals:

Le voilà!

With many thanks to these guys for providing this solution: