Mare Digitale

digital creative

Om tieners duidelijk te maken wat de algemene voorwaarden van Instagram nu écht betekenen voor hun privacy, herschreef een Engelse advocaat de voorwaarden. Want wie leest er nu een suffig document van 17 pagina’s? De herschrijving levert een verbluffend resultaat op, niet alleen voor tieners, maar voor alle Instagram-gebruikers.

Enkele passages:
“Jij bent de eigenaar van de foto’s en video’s die je hebt gemaakt, maar wij mogen ze gebruiken en we mogen anderen ze ook laten gebruiken, wereldwijd. Anderen moeten ons mogelijk betalen om ze te gebruiken, en wij betalen jou er niet voor.

“We kunnen Instagram veranderen of beëindigen, of we kunnen je de toegang tot Instagram ontzeggen, om welke reden dan ook en zonder je dit vooraf te laten weten. We kunnen ook je posts en content willekeurig verwijderen, zonder je dit te laten weten, om welke reden dan ook. Als we dit doen, zijn we niet verplicht je hiervoor te betalen en je hebt geen recht om te klagen.

“We kunnen alle content of accounts bewerken, verwijderen, blokkeren of monitoren als we denken dat deze in strijd zijn met onze regels. Wij zijn niet verantwoordelijk als iemand deze regels of de wet overtreedt; als jij deze regels of de wet overtreedt, ben jij verantwoordelijk.

“We kunnen je dwingen je gebruikersnaam op te geven of te veranderen om welke reden dan ook.

Bron