Mare Digitale

digital creative

Webdevelopment

Mijn 3 kernwaarden van mijn werk zijn in mijn webdevelopment terug te vinden:

Vanuit mijn achtergrond als eindredacteur werk ik content first. Gebruikvriendelijkheid staat voorop; ook op een mobiele versie van een website (mobile first) moet een bezoeker alle teksten en inhoud kunnen lezen of bekijken.

Ik ontwikkel websites met HTML5, CSS3 (en SASS) en jQuery, vaak als maatwerkthema voor WordPress. Daarnaast schrijf ik ook graag over webcontent, webdesign en webdevelopment!

Eigen werk

Webdesign en webdevelopment voor
Grieteke Rozeboom

2015 – heden

Screenshot website Grieteke RozeboomHomepagina website Grieteke Rozeboom

Grieteke Rozeboom is senior (loopbaan)coach en trainer en helpt mensen om het beste van zichzelf te laten zien en het (werk)leven beter te managen.

Voor haar nieuwe website adviseerde ik over digitale mogelijkheden, maakte ik een grafisch ontwerp en voerde dat in een custom responsive theme in WordPress met HTML5 en CSS3 uit. Daarnaast ondersteun ik bij de inzet van digitale en social media.

Mijn stijl van ietswat minimalistisch webdesign paste bij de gewenste uitstraling van de website. Het ontwerp ondersteunt de teksten: het laten zien van haar veelzijdige persoonlijkheid en uitgebreide expertise, en de hulp die ze cliënten kan bieden bij hun coach- of carrièrevragen. Variatie in kleuren vanuit haar bestaande huisstijl zet dit extra aan.

Als aanvulling op de papieren jaarkaart van 2016 maakte ik een digitale variant, met als idee om het gevoel van interactie met de kaart naar digitaal over te brengen.

Werkzaamheden en resultaten binnen mijn werk voor Synergos Communicatie, 2010 – midden 2017

Water & Klimaat
www.waterenklimaat.nl

2015 – midden 2017

waterenklimaat.nlHomepagina Nationaal Kennis- en innovatieprogramma Water & Klimaat

Voor de website van het NKWK nam ik contentmanagement en wedevelopment voor rekening. Zo was ik onder meer verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de website en bekeek ik technische mogelijkheden voor vragen vanuit de organisatie en samenwerkingspartners.

Change Magazine
www.changemagazine.nl

2014

changemagazineThemasite Dutch Caribbean

Voor ChangeMagazine.nl, een online magazine van Synergos Communicatie, was ik project- en contentmanager.

In 2014 ontwikkelde ik de huidige website: ik paste het ontwerp aan en bouwde deze in HTML5 en CSS3. Ook baseerde ik het ontwerp van themasites (afbeelding) op het nieuwe ontwerp en maakte hier een template voor.

Eerdere werkzaamheden

Vrijwilligerswerk

Caya Cama
www.cayacama.nl

Ik ondersteun de stichting Caya Cama Ecuador bij de website, nieuwsbrief en gebruik van social media als Facebook. Caya Cama zorgt ervoor dat inheemse kinderen in het dorp Ayllu Llakta, Ecuador, een opleiding kunnen volgen.

In maart 2015 codeerde ik het ontwerp van de grafisch vormgever in een maatwerkthema voor WordPress, met HTML5 en CSS3.

Eigen werk